Pretpark Nederland

Nederlanders doen vreemde dingen met hun vrije tijd. Michiel van Erps Pretpark Nederland geeft een vermakelijke, verbazende en ontroerende kijk op de vermaakindustrie van modern Nederland en de naar georganiseerd vermaak hunkerende Hollanders.

Van de Libelle Zomerweek, waar iedere dag duizenden bezoekers hun creativiteit botvieren, tot de Gay Pride, waar met name vrouwen uit de provincie zich vergapen aan excentrieke homo’s. Van het uit de grond gestampte chocoladefestival in Zutphen tot de vechtpartijen om de meest gewilde plaats bij het Amsterdamse Prinsengrachtconcert. Het hedendaagse Nederland wordt met verwondering en warm mededogen in kaart gebracht. Bijna drieënveertig jaar na Alleman van Bert Haanstra lijkt er in Nederland veel veranderd.  Rode draad in Pretpark Nederland is een groep rondreizende Chinese toeristen die de hilarische Hollandse taferelen met argeloze verbazing gadeslaan.

regie Michiel van Erp camera Mark van Aller geluid Rob Dul montage Hinne Brouwer scenario Michiel van Erp & Rene van 't Erve muziek Louis Ter Burg & Truus Melissen eindredactie NPS Cees van Ede productie Hester van der Vliet producent Evelien Jansen & Monique Busman

Lengte: 90 minuten
Première: 29 september 2006 Nederlands Film Festival Utrecht

Verkrijgbaar op DVD

In samenwerking met: