C.K.

Op 3 maart 2009 is Clemens K., hoofd financiën van een Amsterdams kunstenfonds, samen met 15,8 miljoen euro, drie kinderen en twee vrouwen spoorloos verdwenen. De mensen in zijn omgeving blijven met stomheid geslagen achter –  en niet eens om het enorme bedrag dat verduisterd is: het is vooral het verraad dat zij voelen. Volkomen onverwacht, en schijnbaar vanuit het niets, doorbrak hij alle afspraken die we als mensen met elkaar hebben, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Het cliché van de ‘saaie’ wereld van de boekhouder versus het ‘spannende’ leven van de kunstenaar wordt in deze film resoluut op zijn kop gezet. Hoe komt het dat iemand iets doet dat zo extreem, en in zijn geval, out of character is? Waar, wanneer en hoe is het fout gegaan bij Clemens K., de knappe, vriendelijke en behulpzame huisvader uit de beschrijvingen, en was hij dat eigenlijk wel, of had hij al die jaren een masker op? What made Sammy run?

regie, scenario, research Barbara Visser camera Benito Strangio, Ton Peters camera-assistentie Dirk Nijland, Stephan Polman geluid Kees de Groot, Pepijn Aben, Jac Vleeshouwers, Benny Jansen, Bouwe Mulder, Sander den Broeder, Joris van Ballegoijen De Jong montage Hinne Brouwer, Mario Steenbergen, Marieke Wijnen script voice-over Aifric Campbell voice-over Jacob Derwig, Barbara Visser kleurcorrectie Xandra ter Horst audionabewerking Hugo Dijkstal, Rob Dul productie-assistentie Jessie Verbrugh, Britte Hermans, Margreet Ploegmakers productie Thailand Kees van den Berk productieleiding Inge Schapendonk uitvoerend producent Jean Marc van Sambeek producent Monique Busman, Michiel van Erp

C.K. is geselecteerd voor Kasseler Dokfest!

De Familie Film & TV in coproductie met de VPRO met steun van het Mediafonds