Mama's Boy

 

Een korte documentaire voor de VPRO waarin Boy Bruinhard op zoek gaat naar de invloed die een afwezige vader heeft gehad op zijn eigen toekomstbeeld. Boy Bruinhard, 34 jaar, is geboren in Nederland uit Surinaamse ouders.

Op jonge leeftijd verliet zijn vader het gezin en kwam zijn moeder er alleen voor te staan. Net zoals vele andere sterke zwarte Surinaamse vrouwen voedde zij haar kinderen alleen op. Naar mate Boy ouder werd realiseerde hij zich echter dat zijn gezinssituatie geen uitzondering is, het lijkt eerder een norm binnen zijn cultuur dat Surinaamse mannen hun kinderen verlaten, om elders een nieuw leven, en gezin, te beginnen. Het frustreert hem dat hij, ook binnen zijn eigen generatie om zich heen, het zelfde verhaal zich keer op keer ziet herhalen. Het stemt Boy verdrietiger en angstig, is dit een onontkoombaar gegeven? Is het voor een Surinaamse man onmogelijk om een langdurige monogame relatie aan te gaan, een stabiele huisje boompje beestje gezinssituatie te creëren?
Iets waar Boy zelf wel naar verlangt en streeft.

 

regie Shamira Raphaëla camera Willem Beaujon en Jurgen Lisse geluid Donny Ulendorp en Benny Jansen producer Bram Bax en Mylene Esmeijer uitvoerend producent JeanMarc van Sambeek advies Sunny Bergman producent Monique Busman en Michiel van Erp eindredactie VPRO Hans Simonse

 

Geproduceerd door De Familie Film & TV, in coproductie met