Zien en Gezien Worden

Beeldend kunstenaar Florentijn Hofman verovert met zijn gigantische, iconische en geestige beelden de wereld. Hij heeft veel succes bij publiek en opdrachtgever; hoe zit het met  erkenning uit de kunstwereld? Een kunstenaarsportret over groot denken en gezien willen worden.

Florentijn Hofman is zijn tijd vooruit. Zonder subsidies of overheidsgeld boekt hij in binnen- en buitenland groot succes. Hij beantwoordt geheel aan de wensen die de hedendaagse politiek stelt aan kunstenaars. 

Tegelijkertijd lijkt Hofman zich door zijn eigen verworven succes buiten te sluiten van de kunstwereld. Hij werkt veel in opdracht van grote steden en zijn populaire beeldtaal doet het wereldwijd goed bij een groot publiek. Hoe vind je als kunstenaar de balans tussen kunstzinnige waardering en commercieel succes? Wat is voor Hofman belangrijker? En blijft hij ondanks het succes trouw aan zijn kunst? 

Zien en Gezien Worden ging  op het Nederlands Filmfestival 2013 in Utrecht in première.

regie Ellen Vloet camera Wiro Felix, Maarten Kramer geluid Tim van Peppen, Mark Wessner productieleiding Margreet Ploegmakers productieassistentie Susan de Haan montage Pelle Asselberg producent Monique Busman, Michiel van Erp

Zien en Gezien Worden werd op dinsdag 22 oktober door de AVRO uitgezonden op Nederland 2.

Deze film is gemaakt in het kader van DOC25.

De Familie Film&TV in coproductie met de AVROTROS en met steun van het Mediafonds.