Welkom in Nederland I

Het eerste seizoen van de serie Welkom in Nederland schetst in 6 afleveringen op vrolijke, openhartige en soms ook wrange wijze de pogingen van autochtone Nederlanders die de integratie met allochtone Nederlanders proberen te bevorderen.

In tegenstelling tot wat meestal uit krantenkoppen op te maken is, blijken Nederlanders best wel zin te hebben om kennis te maken met de belevingswereld van allochtonen. Dat wil echter niet zeggen dat de allochtoon – die hier niet altijd voor zijn plezier naar toe is gekomen - altijd zit te wachten op goedbedoelde bemoeienissen.

In de serie behandelt Michiel van Erp verschillende thema's, zoals:
Wat houdt speeddaten met allochtonen precies in? Waarom zou je als Marokkaanse huisvrouw de longen uit je lijf moeten zingen op een multicultureel koor en kun je nog wat opsteken van je Filippijnse werkster? En hoe kun je rijk worden door multicultureel ondernemen?
Naast de vele reportages biedt ‘Welkom in Nederland’ ook adviezen en tips van ‘oude allochtonen’ aan nieuwkomers in ons land. Hoe ga je eigenlijk om met Hollanders?

Klik hier voor de tweede serie: Welkom in Nederland II (2009).

scenario en regie Michiel van Erp camera Pim Hawinkels, Jelle Odé geluid Rob Dul, Benny Jansen, Frenk van der Sterre en Leon van Sprakelaar montage Hinne Brouwer muziek Louis Ter Burg en Truus Melissen research Wytzia Soetenhorst en Manon van der Sluijs productie Inge Schapendonk producent Michiel van Erp en Monique Busman

Lengte: 6 afleveringen van 25 minuten
Televisie-uitzending: van 7 december 2007 tot 7 januari 2008 Nederland 2, VARA

Klik hier om Welkom in Nederland te bekijken

In samenwerking met: