Volle Zalen

'Volle Zalen' is een serie reportageprogramma's waarin Cornald Maas een Nederlandse drie artiesten volgde, voor wie 2007 een bijzonder jaar was. Eerst observeert hij de artiest tijdens een veelbetekenend moment uit zijn of haar carrière. De volgende dag wordt hierover gespraat in een persoonlijk gesprekan de kunstenaar. Wat betekent deze mijlpaal? Wat valt er nog te bereiken? En: met hoeveel vallen en opstaan lukte het om de zalen uiteindelijk vol te krijgen?

Cornald Maas ontmoet Trijntje Oosterhuis.
De populaire zangeres blikt terug op haar uiterst succesvolle periode met de popgroep Total Touch. Het succes van destijds lijkt dit jaar te zijn teruggekeerd met de verschijning van de cd ‘The Look of Love’ met nummers van Burt Bacharach. Eind november verschijnt een tweede Bacharach-cd waarvoor de wereldberoemde componist speciaal voor Trijntje een nieuw lied schreef, ‘Who’ll speak for love’. Cornald Maas ontmoet haar achter de schermen tijdens haar tournee met zanger Leonardo Amuendo.

Cornald Maas ontmoet Rob de Nijs
In de tweede aflevering van Volle Zalen reist Cornald Maas met Rob de Nijs af naar Brugge voor een concert uit zijn jubileumtournee. De Nijs werd afgelopen jaar een van de meest besproken artiesten. Niet zozeer vanwege het feit dat hij binnenkort 65 wordt en er een biografie over zijn leven verscheen, maar vooral vanwege zijn verschijning in de roddelpers. De Nijs spreekt openhartig over de gevolgen van deze pijnlijke kwestie, over zijn moeizame verhouding met een deel van de pers, en over de liedteksten van Meuldijk die hij tijdens zijn concerten nog altijd zingt.

Cornald Maas ontmoet Maria Goos
Maria Goos woont in het Noord-Spaanse Santander samen met haar man acteur Peter Blok een Spaanse uitvoering bij van de door haar geschreven theaterhit 'Cloaca'. Het is Maria's eerste openbare optreden nadat afgelopen januari borstkanker bij haar werd geconstateerd. Ze praat met Cornald over hoe deze ziekte haar schrijverschap heeft beïnvloed.

presentatie Cornald Maas regie en samenstelling Michiel van Erp camera Pim Hawinkels, Antonio Serrano, Rob Hodselmans geluid Rob Dul, Benny Jansen montage Erik van Dieren montagefaciliteiten Pepko audiomixage Rob Dul kleurcorrectie Bob Soetekouw leader Linda Florians research Monique Busman eindredactie NPS Wijnand Honig  productie coördinatie NPS Colette Melsen productie-assistentie Gwen ter Kuile uitvoerend producent Inge Schapendonk producent Michiel van Erp Monique Busman

Lengte: 25 minuten
Televisie-uitzending:25 november, 2 en 9 december 2007 Nederland 2, NPS

In samenwerking met: