Sylvia Kristel: Nu

Dertig jaar geleden werd Sylvia Kristel wereldberoemd met ‘Emmanuelle’. Deze erotische film was het startpunt van een wonderlijke carrière waarin Sylvia acteerde in meer dan 50 internationale filmproducties, met zelfs een kortstondige carrière in Hollywood. Er volgde een turbulent leven waarin alcohol- en drugsverslaving een rode draad vormt.  Berooid woont ze nu in een klein twee kamer appartement in Amsterdam. In het afgelopen jaar maakte La Kristel de staat op van haar leven: haar autobiografie Nue kwam uit in Frankrijk en is al aan meerdere landen verkocht. Regisseur Michiel van Erp volgde Sylvia Kristel het afgelopen jaar. Ze kijkt terug op haar carrière en leven, dat plotseling aan een zijden draadje hing toen er twee jaar geleden keel- en longkanker bij haar werd geconstateerd.

'Sylvia Kristel: Nu' is een portret van een energieke, eigenzinnig filmdiva, wier carrière tot een einde is gekomen. Grote filmaanbiedingen zijn er niet meer en Sylvia moet het voornamelijk hebben van de overlevingsdrift die ze zichzelf heeft eigen gemaakt. Haar talent om gelukkig te zijn, zoals zij dat zelf ooit beschreef, moet zij nu misschien wel meer dan ooit benutten. Een leven van ‘na de grote successen’, dokterscontroles en wonderlijke internationale mediaoptredens, waarin ze keer op keer verhaalt over haar tijd als ‘Emmanuelle’.

regie Michiel van Erp camera Pim Hawinkels Mark van Aller geluid Rob Dul Benny Jansen montage Hinne Brouwer audiomixage Rob Dul kleurcorrectie Xandra Ter Horst scenario Michiel van Erp research Monique Busman archief Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid montage NPS Cees van Ede uitvoerend producent Inge Schapendonk producent Michiel van Erp Monique Busman

Lengte: 50 minuten
Première: Nederlands Film Festival Utrecht, september 2007     
Televisie-uitzending: 25 februari 2007, NPS - Het Uur van de Wolf

Klik hier om Sylvia Kristel: Nu te bekijken

In samenwerking met: