Postmoderne Hutspot

In deze documentaire filmt Michiel van Erp drie jaar lang de ontwikkelingen rond de totstandkoming van het Nationaal Historisch Museum.

Postmoderne Hutspot is nu verkrijgbaar op DVD bij De Familie, voor €16,50 (incl. €1,50 verzendkosten). Mail hiervoor naar info@defamilie.net of bel 020 - 66 333 03!

In 2006 namen Jan Marijnissen en Maxim Verhagen het initiatief voor de totstandkoming van het nog te bouwen museum. Het NHM zou onze ‘gemeenschappelijke identiteit’ moeten uitleggen en de verbondenheid bevorderen tussen de aanwezige culturen in Nederland. De Canon van de Nederlandse Geschiedenis zou de basis vormen van de inhoud van het museum.

Door meningsverschillen tussen allerlei betrokkenen brak er begin 2009 in de Tweede Kamer en in de media een felle discussie los rond de locatie van het museum en de invulling ervan. Met de komst van het huidige Kabinet najaar 2010 werd dit er niet beter op, met als anticlimax het besluit van de regering dat alle subsidie voor het NHM wordt stop gezet, en de gehele organisatie van het NHM per 1 januari 2012 ontmanteld werd.

‘De spiedende erpiaanse blik en vraagstelling treft alle menselijk gekrioel, zelfrechtvaardiging en verraad.’
             Walter van der Kooi – De Groene Amsterdammer

Het is van een macabere schoonheid, dat machtsspel achter de schermen.’
Ad van Liempt – VARA Gids


regie Michiel van Erp camera Mark van Aller, Pim Hawinkels, Jelle Odé, Menno Westendorp, Hans Bouma geluid Sander den Broeder, Rob Dul, Kees de Groot, Benny Jansen, Eric Leek, Bouwe Mulder research Wytzia Soetenhorst researchassistentie Jochem Salemink montage Hinne Brouwer productieleiding Jessie Verbrugh, Margreet Ploegmakers uitvoerend producent Inge Schapendonk, Jean Marc van Sambeek producent Monique Busman, Michiel van Erp

Lengte: 80 minuten

De Familie Film & TV in coproductie met de NTR