Nederland Vrijwilligersland

Het reilen en zeilen van onze maatschappij drijft voor een belangrijk deel op de inzet van vrijwilligers. Samen met de VS, Canada en de Scandinavische landen staat Nederland bovenaan als het gaat om het aantal vrijwilligers. Ook de reeks bezuinigingen van de laatste jaren hebben veroorzaakt dat er vaak een beroep wordt gedaan op de hulpvaardigheid van de Nederlander. Eén op de twee Nederlanders doet minimaal 1 x per jaar vrijwilligerswerk, en gemiddeld besteden vrijwilligers 4 uur per week hieraan.

Deze film, gemaakt door Michiel van Erp (Pretpark Nederland, MH17 het Verdriet van Nederland, Dit Zijn Wij) , brengt een ode aan de vrijwilligers. Wij zijn zij? Wat motiveert hen? En in hoeverre hebben anderen baat bij al die activiteiten? Met humor en medeleven trekken tientallen landgenoten in deze documentaire aan ons voorbij. De film is bedoeld om de kijker te inspireren en te motiveren: wat draag ik zelf bij aan onze samenleving?

regie Michiel van Erp research Iris Kleinsman, Jody Geerling, Gijs Vroom productieleiding Bram Bax uitvoerend producent Judith Reuten eindredactie BNNVARA Sjoerd van den Broek producent Monique Busman en Michiel van Erp 

Geproduceerd door De Familie Film & TV in coproductie met BNNVARA en met steun van het CoBofonds.