I love Venice

Venetië verandert door toerisme steeds meer in een pretpark, terwijl bewoners blijven vechten voor hun Venetië. Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is? 

De mooiste stad op aarde ontvangt 30 miljoen mensen per jaar. Iedereen wil Venetië zien, de droomstad, een sprookje gebouwd op het water. Intussen ontvluchten de bewoners de stad. De stad is te duur om in te wonen, vastgoed wordt verkocht aan rijke buitenlanders, huren stijgen explosief, winkels verkopen alleen producten voor toeristen en in sommige buurten is het zo druk dat je er niet meer kunt leven. De documentaire I Love Venice laat de wereld van de bewoners zien. Zij vrezen dat hun stad transformeert in een pretpark. Hoe is het om te leven in een stad die niet meer van jou is?

Regisseurs Quirine Racké en Helena Muskens maken films over het thema identiteit en gemeenschap. Eerder maakten ze o.a. de documentaires Celebration, over het stadje van Disney in Florida en Come Back Kate over de fans van de Britse zangeres Kate Bush.

regie Quirine Racké, Helena Muskens camera Menno Westendorp geluid Tim van Peppen productieleider Jessie Verbrugh, Margreet Ploegmakers uitvoerend producent Jean Marc van Sambeek producent Monique Busman, Michiel van Erp

uitzending 5 juni 2013, Nederland 2

De Familie Film & TV in coproductie met de VPRO met steun van Mediafonds