Hollands Welvaren II

De succesvolle eerste reeks van de televisieserie Hollands Welvaren is dit jaar opgevolgd door een nieuw seizoen dat zich op en rondom de werkvloer afspeelt. In Hollands Welvaren II portretteert Michiel van Erp gepassioneerde en gedreven Nederlanders op hun werk met de vraag: waar halen mensen na jaren hun plezier vandaan? Hoe trotseren ze de crisis of risico’s? Hoe blijf je gepassioneerd en inventief - of je nu eigen baas bent of al jaren in trouwe dienst? 

Binnenkort zijn beide seizoenen in luxe DVD-uitvoering verkrijgbaar via de VPRO!

Aflevering 1 
Portret van modeontwerpster Monique Collignon die zich na een faillissement terugvecht op de catwalk, en van gelauwerd kapper Bert van der Linden die het roer omgooit na magere jaren.

Aflevering 2
Schoonmaakster Willy van Rhoon kijkt terug op een bewogen leven en geeft haar schoonmaakgeheimen prijs. Trouwambtenaar Mariëlle Jongmans biedt een kijkje in haar romantische werk en gaat zelf opnieuw de trouwgelofte aan.

Aflevering 3
 Psychiater Frederik van Meeteren forceert een doorbraak als magiër tijdens het NK goochelen en de directeur van veevoederimperium De Heus presenteert, samen met zijn echtgenote , zijn omvangrijke kunstverzameling.

Aflevering 4
 Oud-voetbalinternational Jan Poortvliet maakt zijn comeback als trainer bij het gedegradeerde VV Goes en society verschijning Patty Wakker probeert voet aan de grond te krijgen als voedings- en bewegingscoach.

Aflevering 5
. Olympisch medaillewinnaar springruiter Albert Voorn probeert zijn familiebedrijf draaiende te houden ondanks de trieste verkoop van zijn springpaard Tobalio en opvoedcoaches Angela en Ingeborg lanceren een nieuwe manier van gezinstherapie.

Aflevering 6
Het 25-jarig jubileum van tuinbaas Arnold Achterkamp wordt groots gevierd en een kijkje in het leven en werk van burgemeester Bruls van Nijmegen.

Aflevering 7
Topkoks strijden om de wereldbeker bij de grootste kookwedstrijd ter wereld, de Bocuse d’Or en de medewerkers van Ponypark Slagharen proberen extra bezoekers te trekken met de lancering van een nieuwe, unieke lichtjesparade.

Klik hier voor meer informatie over seizoen I en II van Hollands Welvaren.

Uitzending: vanaf 26 februari 2015 om 22:20 uur op NPO1 bij de VPRO.

regie Michiel van Erp camera Mark Bakker, Mark van Aller e.a. geluid Rob Dul e.a montage Hinne Brouwer kleurcorrectie Xandra ter Horst vormgeving Ramon Fennet, Joost Hiensch muziek Jasper Boeke research Iris Kleinsman samenstelling en research Mas van Putten productieleiding Britte Hermans, Nanda van Aalst uitvoerend producent JeanMarc van Sambeek eindredactie VPRO Karen de Bok producent Monique Busman, Michiel van Erp

De Familie Film & TV in co-productie met de VPRO.

   VPRO logo 

Afgelopen februari was Michiel van Erp samen met kapper Bert van der Linden te gast bij
Humberto Tan in RTL Late Night. Hieronder het fragment.