Het leven gaat niet altijd over tulpen

Van de gezinsleden van een West-Friese bollenfamilie wordt dezelfde instelling verwacht als van hun tulpen die ze in de kleigrond verbouwen: van tegenstand, daar word je alleen maar sterker van. En tegenstand hebben ze. Moeder is uitgevallen na een hersenbloeding, maar of ze hier nou sterker van worden?

Dit is het verhaal van een boerengezin uit West-Friesland dat zichzelf na het wegvallen van moeder opnieuw moet uitvinden. Dit is ook een ode aan de noeste arbeid. De familie Schouten verbouwt tulpen, en dat betekent lange dagen en hard werken. Vier kinderen telt het gezin, maar het is vooral de oudste zoon, de 27-jarige Simon, die zijn stempel op het boerenbedrijf drukt. Hij is degene met de visie en degene die vindt dat het tempo kan worden opgevoerd. 

De documentaire ‘Het gaat niet altijd over Tulpen’ gaat ook over een simpel bosje tulpen. We hebben hem thuis allemaal weleens in een vaas staan, maar welke wereld erachter schuilgaat, daar denken we nooit over na.

regie Barbara Makkinga dramaturge Katja Schoondergang camera Roel van ’t Hoff geluid Menno Euwe editor Jos Driessen uitvoerend producent Judith Reuten producent Monique Busman en Michiel van Erp .