De Voorstraat

De Voorstraat is een zesdelige serie over bewoners, gebruikers en bezoekers van de Voorstraat in Utrecht. Deze straat kent de problemen van een grote stad, gemeente en politie hebben er hun handen vol aan, maar is tevens een levendige plek vol hippe winkels, enthousiaste ondernemers, studenten, vaste klanten - autochtoon en allochtoon. Alles en iedereen komt er voorbij.

Regisseur Hans Pool, die eerder met Stine Jensen in Scandinavië, met Adriaan van Dis in Afrika, met Stef Biemans in Zuid-Amerika en met Jelle Brandt Corstius in Rusland en India de mens en zijn land portretteerde, doet dat nu dichter bij huis, als een reiziger die op de Voorstraat is beland. In zes afleveringen laat hij de sociale cohesie zien en volgt er mensen op de vierkante centimeter. Wat maakt hen gelukkig? Wat zijn hun dromen, hun verlangens, hun zorgen?

regie en camera Hans Pool geluid Jan Wouter Stam editor Tim van der Maden research Lian Priemus, Ellen Vloet, Liza Kemman productieleiding Elleke Claessen postproductie Marty de Jong uitvoerend producent JeanMarc van Sambeek eindredactie VPRO Karen de Bok producent Monique Busman en Michiel van Erp

uitzending zondag 16 november 2014 om 20:15 uur op NPO 2.

De Familie Film & TV in coproductie met de VPRO