Charles Geerts - Koning van de Wallen

Tot januari 2008 droeg seks-exploitant Charles Geerts de titel Koning van de Wallen vol verve. Met de verkoop van zijn 18 prostitutiepanden in de Amsterdamse rosse buurt komt een einde aan Charles’ roemruchte macht.

‘Dikke Charles’ boouwde zijn imperium onder toeziend oog van de gemeente Amsterdam zijn  imperium op de Wallen op. In de panden verhuurde hij (pees)kamers aan prostituees. Twee jaar geleden verslechterde zijn verhouding met de gemeente - contacten met de onderwereld en witwaspraktijken was de aanklacht -  wat in januari 2008 resulteerde in een deal over de verkoop van zijn panden voor 25 miljoen euro.

Michiel van Erp portretteert Dikke Charles – zoals hij op de Wallen bekend stond – in de periode rond de geruchtmakende verkoop. Hoe moet het verder met de Wallen nu de Gemeente Amsterdam systematisch de prostitutie van criminele activiteiten probeert te zuiveren? En wat gaat Charles Geerts doen met het vergaarde kapitaal? Michiel Van Erp volgt Charles op zijn rondgang op de Wallen, reist met hem af naar Kenia waar hij graag vist en waar hij met zijn fortuin iets voor de Afrikanen wil doen.

Profiel is het wekelijkse biografieënprogramma van KRO, IKON en HUMAN. Michiel Van Erp maakte voor Profiel ook portretten van homosauna Thermos, horecatycoon Gerrit van der Valk en de en de Partij voor de Dieren.

camera Pim Hawinkels geluid Rob Dul regie en samenstelling Michiel van Erp research René van ‘t Erve uitvoerend Producent Inge Schapendonk productie-assistentie Gijs van Osch montage Hinne Brouwer audiomixage Rob Dul kleurcorrectie Hans Buitink leaderontwerp Paul Vleeshouwers leadermuziek Jeroen Kuitenbrouwer presentatie Philip Freriks producent De Familie Michiel van Erp Monique Busman productie humanistische omroep Manja Wilkinson eindredactie Humanistische Omroep Bert Janssens productie Profiel Hedy Uilenberg eindredactie Profiel Marc Josten

Lengte: 35 minuten
Uitgezonden in februari 2008 Nederland 2, HUMAN - Profiel
Klik hier om Charles Geerts - Koning van de Wallen te bekijken

In opdracht van: