Bijzondere dagen in Nederland

Feestelijke straatverlichting, de zoete geur van oliebollen, kerstbomen te koop op elke straathoek. En ineens sta je jingle bells mee te fluiten in de supermarkt… Of je nu gelovig bent of niet, of je er het hele jaar naar uitkijkt of er als een berg tegen opziet, kerst maken we elk jaar met zijn allen mee en is een van de die bijzondere dagen in Nederland die ons bindt als samenleving.

De documentairereeks Bijzondere dagen in Nederland, is een reeks mozaïekvertellingen die zich afspelen in de aanloop naar een herkenbare feest- of herdenkingsdag. Een dag waar veel Nederlanders naar toeleven en naar uitkijken, die we collectief vieren en beleven maar waar we ieder op onze persoonlijke manier invulling aan geven. Van Koningsdag tot Prinsjesdag. Van Sinterklaas tot Kerst en Oudejaarsavond. Van Nationale Dodenherdenking op 4 mei tot de herdenking van de bevrijding van Nederlands Indië op 15 augustus.

Of het nu gaat om feestelijke dagen of om de dagen die tot nadenken stemmen, we willen de documentaires een feelgood einde geven. Soms vanuit blijdschap, soms vanuit ontroering, maar altijd dichtbij de mensen, met wie we meeleven en om wie we kunnen lachen. In wiens verhalen we ons kunnen herkennen en die ons af en toe ook een spiegel voorhouden. 

regie Sasha Vermeulen, camera Pim Hawinkelsproducer Sacha van Sprundel, editor Hinne Brouwer, scenarist Marnie Blok, Frank Houtappels, uitvoerend producent Judith Reuten,  producenten Monique Busman en Michiel van Erp.