15 Pogingen

Suchan Kinoshita is een Nederlands beeldend kunstenaar met Duits/Japanse achtergrond, die zich beweegt op het snijvlak van hedendaagse muziek en theater.  Ze houdt van het loslaten van verwachtingen, van verwarring en misverstand en het niet-begrijpen. Immers: “Begrijpen is overgewaardeerd, we zouden beter kunnen uitgaan van het niet-begrijpen en toch een relatie tot de dingen hebben.” Met deze houding maken filmmaker en kunstenaar deze film, of eigenlijk ’15 pogingen’ daartoe.

De filmmaakster wordt tijdens deze humorvolle ondernemingen onderdeel van de beschouwing van Kinoshita, want ‘concrete poëzie is dat wat naast je staat’. Iedere poging komt dichter bij de kern van haar werk: dat de verwarring waarin de pogingen uitmonden ruimte geven aan een verrassende kijk op het bestaan.

IDFA

15 Pogingen ging in première op het Internationale Documentaire Filmfestival Amsterdam 2013 en was geselecteerd voor de IDFA Award for Dutch Documentary. 

regie Aliona van der Horst camera en montage Maasja Ooms, Aliona van der Horst uitvoerend producent JeanMarc van Sambeek  productieleider Inge Schapendonk, Britte Hermans productieassistentie Pim Imenkamp producent Monique Busman, Michiel van Erp

Nu verkrijgbaar op DVD

15 Pogingen werd gemaakt in de serie Magie van Kunst.

De Familie Film & TV in samenwerking met de NTR en HUMAN met steun van het Mediafonds.