Sigrid Kaag: van Beiroet tot Binnenhof

 

 

 

 

 

<span style="font-size: 12pt; font-family: calibri;">Sigrid Kaag, Minister van Hoop - Teledoc


In deze documentaire speelt minister Sigrid Kaag de hoofdrol. Niet alleen nemen we kijkje in het leven van haar als minister maar ook als moeder, echtgenote en de internationale nomade. Kaag haar missie is het brengen van hoop maar ondertussen de politieke werkelijkheid onder ogen zien.
 In deze film volgt Shuchen Tan internationaal topdiplomaat en nomade Sigrid Kaag die na 25 jaar terugkeerde in eigen land als minister. Op zoek naar een plek in de wereld waar zij met haar gezin zich kan vestigen, ontdekt ze dat haar land van afkomst onherkenbaar is veranderd. Het voelt niet meer als de veilige haven die ze kende en verwachtte.
Na 25 Jaar in het buitenland gezeten te hebben keerde Sigrid Kaag terug naar Nederland. Bij haar installatie als minister kreeg ze veel lof, maar kwam ook terecht in een vijandig klimaat. Door de Palestijnse achtergrond van haar echtgenoot werd haar loyaliteit in twijfel gebracht. Haar terugkeer viel haar zwaarder dan gedacht.
Lukt het deze minister van hoop om ‘thuis’ te komen en om in het, haar wezensvreemde, politieke bedrijf compromissen sluiten of kiest ze ervoor om haar leven als internationale nomade weer op te pakken? 
 
regie Shuchen Tan camera Hans Fels geluid Mike van der Sluis en Bert van den Dungen montage Hinne Brouwer research Shuchen Tan  uitvoerend producent Judith Reuten productieleiding Mylène Esmeijer productie assistentie Gerald Arkensteijn producent Monique Busman en Michiel van Erp<span style="font-size: 12pt; font-family: calibri;">