Vastgelegd

Het is 1944 als de achttienjarige Max Wolff na jaren van onderduik en vlucht als militair terugkomt in Nederland. In de tuin van zijn in Auschwitz vermoorde zus Elly graaft hij een aantal fotoalbums op. De vondst verbindt fotografie met het wreed afgebroken leven in zijn familie. De foto’s geven hem zijn herinneringen terug, maar tegelijkertijd zijn ze het bewijs dat al die levens definitief voorbij zijn. Als reactie op de teruggevonden albums koopt Max zelf een camera begint het leven vast te leggen. 

Nu is Max 93 jaar en leeft hij met een beeldarchief van 50.000 foto’s en heel veel uren smalfilm en geluidsopnames. Batya Wolff, zijn jongste dochter, groeide op met een vader die het familieleven obsessief vastlegt. Ze is ontelbare keren gefotografeerd, maar heeft niet het idee dat het haar leven is, dat hij heeft vastgelegd. 

In Vastgelegd bouwt Batya haar eigen verhaal, paradoxaal genoeg met de beelden waar ze zelf zo’n dubbel gevoel bij heeft. Ze gaat in gesprek met haar vader, haar zussen en haar moeder. Als Max het leven in beelden heeft vastgelegd, kan zij die beelden van gebruiken om het leven weer vlot te trekken? 

regie Batya Wolff co-regie Arnoud Holleman camera Claire Pijman geluid Piotr van Dijk productieleider Manon van Maurik productie assistent Stijn van Dongen uitvoerend producent Judith Reuten producenten Monique Busman en Michiel van Erp 

coproducent KRO-NCRV