The Fine Art of Activism

Sunny Bergman duikt in de op haar herkenbare antropologische en humorvolle wijze in de wereld van het activisme. Er is momenteel een ware springvloed aan demonstraties wereldwijd. Van Hong Kong tot Libanon; overal gaan mensen de straat op om actie te voeren. Het is bekend dat protesten in golven komen. Ook in Nederland zijn er tegenwoordig wekelijks protesten. Staan de meningen in de samenleving zo rechtlijnig tegenover elkaar dat men het op straat uitvecht of is demonstreren gewoon een goede manier om iets in onze samenleving bij te sturen? Met andere woorden: gebruiken steeds meer mensen hun democratisch recht om veranderingen in gang te zetten of tonen de vele en uiteenlopende acties juist aan dat men het vertrouwen in de democratie verliest? Of is er misschien iets geheel anders aan de hand? 

Sunny doet onderzoek naar het hedendaags activisme en geef een inkijkje in deze machinaties van onze samenleving. Hoe verhouden maatschappij en protestbewegingen zich tot elkaar? Is er plek voor maatschappijkritiek en welke? Is actievoeren een vertaling van een algemeen ongenoegen in de samenleving of staan actievoerders en samenleving tegenover elkaar?

regie Sunny Bergman research Roos van Ees en Isabel Sheridan research assistentie Robin Ramos en Julia Vie camera Myrthe Mosterman productieleider Mylene Esmeijer Productie assistent Stijn van Dongen uitvoerend producent judith Reuten producenten Monique Busman en Michiel van Erp 

Geproduceerd door De Familie Film&TV, in coproductie met VPRO