Laura H.

In het door oorlog verscheurde Syrie╠ł duikt op 12 juli 2016 aan de grens met het beruchte Kalifaat de jonge Nederlandse Laura H. op met haar twee jonge kinderen aan de hand. Ze beweert onvrijwillig door haar man te zijn meegenomen maar kon gelukkig uiteindelijk, na een jaar in deze hel op aarde te hebben geleefd, ontsnappen. Ze wil niets liever dan terugkeren naar Nederland: Om haar school af te maken en om een goede moeder te zijn voor haar kinderen.

Bij terugkomst in Nederland wordt Laura echter meteen vastgezet. Er wordt getwijfeld aan de motieven van haar thuiskomst. Niet alleen door het Openbaar Ministerie, maar eigenlijk door de gehele publieke opinie: is Laura wel zo onschuldig als ze zegt? Haar vluchtverhaal klopt namelijk niet helemaal en als ze daar al over liegt, wat houdt ze dan nog meer achter? Is ze daadwerkelijk ontsnapt en heeft ze daarmee de extremistische ideologie van de IS afgezworen? Of is ze met een opdracht naar huis gekomen en wacht ze op het goede moment om het veilige Nederland met een terreurdaad te ontwrichten?

Laura H. is een spannende 6-delige televisieserie naar het gelijknamige boek van Thomas Rueb. De serie ontrafelt een web aan mysteries en waarheden voor de ogen van de kijker over een fascinerend meisje, dat - ondanks haar ogenschijnlijke deradicalisering - wordt vastgezet tussen de meest beruchte Nederlandse terroristen. 

scenario Boris Paval Conen, Pieter van den Berg en Matthijs Bockting producenten Monique Busman en Michiel van Erp